Tiden her strækker sig fra slutningen af 2. verdenskrig og op til vore dage. Under krigen var der knaphed på alt og efter krigen var der rationering på mange varer. Den sidste rationering blev ophævet - så vidt jeg husker - i 1952. Arbejderklassen var økonomisk tilbage og socialdemokraterne og andre partier på venstrefløjen, vandt kraftigt frem fordi de kæmpede for arbejdernes sag, og de vandt den. Lønningerne kom op, arbejdsforholdende kom op og i 1980 og fremefter havde de fleste arbejdere eget hus og bil. Fra den tid, mistede venstrefløjen meget indflydelse fordi de havde nået deres mål og ikke i tide kunnet forny sig, noget de stadig lider under. Skandinaverne er blevet velbjergede og hælder derfor til højrefløjen. Stemningen ligger i dag og svinger mellem venstre- og højrefløjen, alt efter hvor hårdt befolkningerne bliver ramt på pengepungen i beskatning og afgifter. Skandinaverne er blevet en del racistiske på grund af stort antal flygtningen fra fattige lande der kun vil nasse på samfundet og derved ødelægger det for de flygtninge der virkelig har brug for hjælp

De folk der lever i denne tid har set en rivende udvikling indenfor teknologi. Hurtigtog med 250 km/t. hurtigfærger med 80 km/t (45 knob) gennem vandet, fly der flyver 2 gange lydens hastighed. Indenfor rumfart er der kommet raketter i rummet med mennesker, de første mennesker har været på månen og der er landet selvkørende robotter på Mars. Der har været meget ufred i verden. I 1950 krig i Korea, i 1970 Krig i  Vietnam, flere krige i mellemøsten hvor Israel slås med sine naboer, krigen om Falklandsøerne, på Balkan og Afghanistan, Irak og mange flere små krige. Terror har erobret dagsorden i verden for efter 11 september hvor World Trade Center blev jævnet med jorden har der været utallige terrorangreb mange steder. Mange grupper er holdt op med at tale, de udøver nu kun terror og jo mere pressen dækker det, des mere bliver de hørt og øger deres terror.

FØRSTE GENERATION - mine søskende

Denne generation består af tre personer, her nævnt i aldersorden. Klik på billederne for at se dem i større format.

Skolebillede af Kirsten   Kirsten 8 år gammel

    Kirsten 20 år    Kirsten Gerda Nielsen (Andersen) ca. 25 år gammel

Kirsten Gerda Nielsen, som blev født under anden verdenskrig. Tiderne var hårde med meget kolde vintre. Faktisk kom den eksisterende kulderekord for Danmark det år som Kirsten blev født og der var rationering på alt så bopælen har været svær at holde varm med et lille barn, samt at skaffe de daglige fornødenheder der er nødvendige. Kirsten blev egentlig døbt Gerda Andersen, men min far var ikke interesseret i flere piger, han havde fem hjemmeboende piger fra sit første ægteskab, så hun blev adopteret bort og den nye familie omdøbte hende til Kirsten Gerda Nielsen. Første gang jeg mødte Kirsten var da jeg var ca. 13 år og vi vidste ikke at vi var søskende, men vi svingede godt sammen og blev vist lidt små forelskede i hinanden, sådan i al uskyldighed. Da vi erfarede vores slægtskab, ændrede det sig til et meget kraftigt bånd mellem hende og mig, men det blev til dels forhindret af hendes og min halvbror Jørgen (fra min mors tidligere ægteskab) og han formåede at splitte os ad. Kirsten blev gift med en skuespiller der hed Tom Brun, så vidt jeg er oplyst og de emigrerede til Australien, men dernede observerede man at Kirsten havde en ondartet hjernesvulst der var nødvendig at operere. Hun vendte tilbage til Danmark efter operationen, men hun overlevede desværre ikke sygdommen. Hendes død berørte mig dybt, for nok havde jeg fem halvsøskende men dem var der kun meget lidt kontakt med og jeg følte ikke de som søstre. Selv til Kirstens begravelse prøvede vores halvbror at skubbe mig ud og ville ikke have at nogen skulle kende vores slægtskab, jeg skulle bare sige at jeg var ven af familien.

Bjarne Alfred Andersen 57 år gammel

Bjarne Alfred Andersen. Om mig er der skrevet på en af de første sider.

   3 år       17 år  Niels Peter Nordahl Henriksen 52 år gammel

Niels Peter Nordahl Henriksen. Han er nylig tilkommen til familien.  Han blev født i 1951 og straks efter fødslen adopteret bort. Jeg ved ikke helt hvorfor, for vores mor må være blevet gravid og skule have Nils og så derefter forladt min far og fundet en anden mand, Einar som hun blev gift med i 1952/1953. Denne Einar kunne ikke lide børn, så det må have været ham der har presset på for at få barnet væk, jeg troede først at det var min far der ikke ville have flere, men nu er jeg i tvivl, da vores mor havde forladt barnets far lang tid før fødslen. Niels Peter har aldrig heddet Andersen, han blev navngivet af hans nye forældre og de emigrerede til Canada i 1956, hvor Niels så er vokset op og har fået sin uddannelse og har stiftet familie. Han har vidst et stykke tid at hans ”forældre” ikke var hans biologiske forældre, men begyndte først at søge efter sin familie da adoptivforældrene var døde. Han fandt så mine halvbrødre og fik kontakt med dem, og en dag fik jeg et brev fra en fætter i Norge, i forbindelse med en arv, og blev derved klar over min nye brors eksistens.

Han ligner familien meget. Hans søn er et tro kopi af min nevø, så der er ingen tvivl mulig, han er min bror og det er vidunderligt at få en bror, ikke bare en halvbror, men en rigtig bror og vi har mange sammenfaldende interesser.  

Der er en mere, en dreng, og ifølge alle papirer er det et dødfødt barn, men helt uden for alle registre har min mor "bare" været en rugemor dengang og barnet blev givet til en velhaverfamilie, der betalte min far penge under bordet for at skaffe dem dette barn. Mor vidste intet om dette, hun fik at vide at barnet var dødfødt og alt var arrangeret af min far.

Tilbage til slægtsforskning     Til hovedside